Moe

Soms (of eigenlijk eerlijk gezegd best vaak) ben ik moe van alles. Moe van me weer een dag depressief voelen, me afvragen wat het uit zou maken als ik er niet meer ben, zelfmedelijden hebben, het gevoel dat ik nergens in kan slagen, het met mijn leven toch niets meer gaat worden en vooral angst hebben voor heel veel dingen. Ik realiseer me heel goed dat er genoeg mensen zijn die het veel zwaarder te verduren hebben, ik heb zelf al genoeg meegemaakt, een aantal mensen dood zien gaan aan een slopende ziekte en wanneer ik naar een programma als BNN’s ‘Over mijn lijk’ kijk, denk ik ook: “Jij hebt nog helemaal niet zo veel te klagen.”

Maar dit is wel mijn dagelijkse realiteit, ik zonder me af en hoewel ik vaak naar rust verlang voel ik me ook eenzaam. Ik kan jaloers zijn op mensen die midden in de wereld staan, een opleiding volgen of een fijne baan hebben. Leuke dingen doen met hun partner of vrienden, zoiets kost mij vaak veel energie en ik kan me twee dagen voordat ik naar een feestje ga al enorm druk lopen maken zodat ik vlak van te voren helemaal overstuur ben. Het is iets wat niet veel mensen van me weten, maar voor de mensen die geïnteresseerd zijn sta ik altijd open om er over te praten. Ik schaam me niet voor de problemen die ik heb en ik heb lieve mensen in mijn omgeving die ook willen luisteren.

Er zijn ook veel mensen die dezelfde gevoelens hebben maar er niet over kunnen of willen praten, omdat ze bang zijn om afgewezen te worden of hun baan kwijt te raken. Pijnlijk dat in deze tijd waar het steeds moeilijker wordt om psychische zorg te krijgen je ook niet op je directe omgeving terug kunt/wilt/durft te vallen. Terwijl dat vaak juist zo hard nodig is.

Als er een pilletje was waardoor me ik morgen energiek en blij zou voelen zou ik het zo innemen, maar zo makkelijk werkt het vaak niet. En ik wil ook eigenlijk de Angelique blijven die ik ben, want er zijn ook genoeg leuke kanten en dagen. Soms zou het alleen iets minder heftig mogen zijn…

http://samensterkzonderstigma.nl/voor-de-omgeving/wat-is-stigma/

2 thoughts on “Moe

  1. Lieve Angelique,

    Je weet niet half hoe bekend dit verhaal in de oren klinkt. Niet alleen van mezelf maar ook van anderen. Schaam je niet voor je gevoelens. Je kan er niets aan doen. Soms dan maar even de ogen dicht en de wereld over je heen laten komen. Er zijn gelukkig genoeg mensen om je heen die van je houden zoals je bent, en die klaar voor je staan om je uit de put te trekken.

    Ik ben er altijd voor een luisterend oor of een (virtuele) knuffel.

    XXX

  2. Bedankt voor je lieve reactie. Soms is er het gevoel dat je het allemaal alleen moet doen, maar ik weet dat er lieve mensen zijn die me willen helpen en dat scheelt een hoop. En je weet hopelijk dat dat geheel wederzijds is. <3

    Ik hoop dat wanneer ik me weer beter voel ik er ook kan zijn voor anderen. Het helpt je denk ik bij het relativeren van je eigen zorgen en het lijkt me mooi om iemand anders een beetje op weg te helpen bij het overwinnen van zijn/haar problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *